MerjaNurmi

Pari yksinkertaista kysymystä

Ensimmäinen kysymys: miksi Kela ei myönnä ihmisille pankkitunnuksia vastaavia kirjautumistunnuksia samalla kun henkilötunnuksen ja kelakortin? MIksi tämä asia on pankkien varassa? Sähköinen asiointi on nykypäivää, lähes välttämätöntä jokaiselle ihmiselle, mutta luottotiedottomille ihmisille pankit kuulemma kieltäytyvät noita tunnuksia myöntämästä. 

Toinen kysymys: kun postille koetetaan nyt kovasti keksiä uusia toimintoja, kuulemma pikavippejäkin on ehdotettu, miksi ei perusteta postien yhteyteen pankkia? Sen nimi voisi olla vaikkapa Postisäästöpankki, tunnuksina leijona ja kärrynpyörä. Lapsille voisi jakaa kullanvärisiä säästöpossuja...
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Merja, olen sama mieltä kansalaisten tunnistautumismallista. Kaikille kansalaisille yhtäläinen perusoikeuksien omainen Valtion järjestämä id-malli, sellaista edellytän ja - kieltäytyen suostumasta pankkien toteuttamaan malliin kärsin monista arjen ongelmista, kun en omista "Pankkitunnuksia". En halua niitä, enkä ota. Minulle kyseessä on eräänlainen kansalaiskoe; haluan - en ainoastaan tietää - vaan omassa nähassani tuntea, mitä kaikkia pulmia, ongelmia ja suoranaista syrjintää ja mitättömäksi leimaamista kaikki ne joilla ei eri syistä ole pankkitunnuksia, joutuvat Suomessa kokemaan. Tällä yhdenmiehen yhteiskuntakokeella säilytän välittömän kosketuspinnan syrjäytettyjen ja mitätöityjen kansalaisten elämäntilanteeseen! Samalla oikeutan itselleni täyden oikeuden kovaan kritiikkiin Suomen Valtiota kohtaan.

Eniten ihmettelen sitä, että missä ovat ne lukuista ihmisten perusoikeuksista monissa mielestäni paljon mitättömämmissä yhteyksissä esiintyvät puolustajat ja "oikeamieliset" - hehän niin näkyvästi täyttävät ilmatilan? Mutta nämä - siis me - tunnuksettomat ihmiset olemme näköjään liian epäseksikkäitä ja onnettomia ansaitaksemme juuri mitään huomiota.

Lämmin kiitokseni kirjoituksestasi. Olet tärkeällä asialla!

Toimituksen poiminnat