MerjaNurmi

Ei sitä enää kiinnosta

Aika moni on ihmetellyt, miksi Timo Soini ei puutu puoluetovereidensa möläytyksiin. Niistä on kirjoitettu jo tuhansia palstarivejä, minun ei tarvinne enää puuttua kaikenmaailman tynkkysiin ja huhtasaariin.

Sitäkin on ihmetelty, miksi maamme ulkoministeri ei osallistunut EU-huippukokoukseen, vaan sinne lähetettiin keltanokka toimistovirkailija "edustamaan". Timo Soini itse tuumaili vain, että kai sekin on jonkun mielestä väärin. Tässä Soini osui oikeaan; se oli hyvin monien ihmisten mielestä väärä tapa suhtautua Euroopan tämän hetken kuumiin kysymyksiin.

Miksittely on aika turhaa: näkeehän sen, että Soini on kyllästynyt leikkimään poliitikkoa. Eivät häntä kiinnosta enää sen paremmin puolueen kuin Suomen tai Euroopan asiat, maailmanpolitiikasta puhumattakaan. Itse hän sanoi pari vuotta sitten, että kun hän lähtee politiikasta ja jättää puoluejohtajan tehtävät, se tapahtuu kuin salama kirkkaalta taivaalta. Eiköhän sitä salamaa ennustavaa kumua ole jo kuultavissa, yllätys se tulee olemaan aika harvoille. Raha-asiansa Soini säätiöineen on laittanut kuntoon loppuiäkseen, politiikassa hän on saavuttanut huippunsa, vaikka ei asemaa ja sitä kautta Suomen kansaa kunnioitakaan.

Soini jo tunnetusti nähtiin hoitamassa tähdellisiä asioita, jotka estivät huippukokoukseen osallistumisen. Pesäpallo-ottelu Imatran Palloveikot - Jalasjärven jalas oli jännittävä. Se päättyi Imatran voittoon puhtaasti 2-0, juoksuin 5-1 ja 5-2.  Tämä saatettakoon tiedoksi Merkelille ja muille, jotka eivät joltain kissanristiäisiltä päässeet itse paikalle seuraamaan ulkoministerin ykkösprioriteetiksi valitsemaa, maailmanpoliittisesti varmasti ehdottoman tärkeää ottelua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Antero Pönni

Harvinaisen oikeassa Merja Nurmi on. Timo Soinin lähtölaskenta on alkanut. Ei tule kestämään edes seuraaviin vaaleihin, kun Soini lähtee. Eikä seuraava ulkoministeri ole PerusSuomalaisista. PSä ei ole yhtään ministeriä Soinin lähdön jälkeen. Tulee ennenaikaiset vaalit, vaihtoehtona persut vaihdetaan demareihin hallituksessa ilman vaaleja.
PSn kaltaista rasistista häirikköpuoluetta ei kaivata Suomen hallituksessa!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mitä siinä on menetetty kun Soini on liisinyt kokouksen ?

Kiitos ennakkosensuurista !

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Ennakkosensuuria harrastan, koska en halua tästä mitään taistelupalstaa. Jokainenhan voi helposti perustaa oman blogin, jos tahtoo, ja siellä sitten kertoa ajatuksistaan. Päästän kyllä läpi arvostelunkin, mutta en mauttomuuksia, asiattomuuksia tai vänkäämistä.

Soinin lintsaaminen töistään ei muuten olisi kuin hyväksi, mutta hän lähetti sijaisekseen jonkun toimistotyöntekijän, toisin sanoen eduskunta-avustajan. Sinne olisi pitänyt lähettää joku, jolla on ulkopoliittista kokemusta ja ymmärrystä. (Eipä sillä, että Soinillakaan sitä pahemmin olisi.)

Maailmalle tuli nyt annettua viesti, että Suomea eivät tuollaiset pikkujutut kuin vallankaappaukset, terrori-iskut tai brexitit paljon kiinnosta.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Soinin ylimielisyys on kehittynyt hänen ulkoministeriaikanaan suorastaan giganttiseksi. Oikeastaan kaikkea ja kaikkia kohtaan. Miten ihmeessä pääministeri Sipilä sietää tätä? Rukolevatko he yhdessä?

Toimituksen poiminnat