MerjaNurmi

Verkkovirtaa

Entinen poliisiylijohtaja, nykyinen rivisiviili ja eläkeläinen, on huomannut, että maahan tulevat turvapaikanhakijat ovat ryhtyneet verkostoitumaan. Osalla heistä on sotilaallinen koulutus.

Minun supisuomalaisella miehellänikin on sotilaallinen koulutus; hän osaa toimia ampujan paikalla panssarivaunussa.  Verkostojakin hänellä on, mikä on hieno juttu. Kovin orpoa olisi ihmisen elämä ilman verkostoja.

Teenpä pienen ajatusleikin: kuvittelen muuttavani syystä tai toisesta Irkutskiin tai vaikkapa Ouogadougouhin. En tunne ketään, en osaa kieltä, kulttuuri on minulle vieras.

Sen lisäksi, että opettelisin kykyjeni mukaan puhumaan venäjää tai mosien kieltä, en jättäisi käyttämättä tilaisuutta, jos kuulisin jonkun puhuvan suomea. Jättäisitkö sinä?

Ilahtuisin kovasti, jos tapaisin jonkun, joka tietää, kuka on Ikurin Turbiini. Tai jonkun, jonka kanssa voisin laulaa kajauttaa Viidestoista yö ulkomuistista niin kovaa kuin kurkusta lähtee.

Riemastuisin, jos joku olisi kuullut kehä ykkösen liikenneongelmista. Olisi ihan kivaa, jos joku muistaisi Kymijoen lohet. Olisi nähnyt Vaskikellot.

Kivaa olisi, jos voisin ilman pitkiä alustuksia spekuloida Leo-Pekka Tähden mahdollista menestystä paralympialaisissa.

Ja jospa joku seuraisi kanssani pesäpallon sarjatuloksia, ihan oikeasti eikä vain minun mielikseni ja kuukausittain maksettavaa palkkaa vastaan.

Minä verkostoutuisin. Verkostoutuisin niiden kanssa, joilla on kanssani pala yhteistä historiaa. Etkö sinä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vaikka isompikin joukko samanhenkisiä mummoja verkostuisi niin tuskinpa Paatero huolestuisi?

Mutta ajattelepa, jos tuleekin joukko nuoria miehiä, jotka ovat jo vuosia taistelleet sisseinä vääräuskoisia vastaan, jotka ovat vannoneet taistelevansa kuolemaansa asti ja sitten he joutuvat samalle paikkakunnalle. Olisko Paatero huolestunut näiden suuntautumisesta?

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Ajattelepa, jos tuleekin joukko nuoria miehiä, jotka haluavat vain päästä pois sotatantereeksi muuttuneesta kotimaastaan? En ala tähän vääntöön, toteanpahan vain, että muuttamalla jokaisen muslimimiehen mielessäsi hampaisiin asti aseistetuksi, sinua tappamaan tulleeksi möröksi, teet hallaa myös itsellesi. Pelossa ei ole kiva elää. Minulle on näytetty valokuvia, jotka ovat kuulemma kamalan pelottavia: bussipysäkillä istuu ihmisiä. Kioskilla on asiakkaita. No jopas on hirveää. Nimittäin se, että jotkut ovat niin syvällä peloissaan, että eivät näe sitä, mitä noissa kuvissa on: ihmisiä tekemässä arkisia asioita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos kysymyksessä olisi aito huolissaanolo sitä ei vallankäyttökoneiston lähipiirissä oleva huutelisi toreilla ja turuilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ruotsin Inkerin Liitto- Ingermanländare i Sverige on pakolaisten verkostoitumista. http://www.ingermanland.nu/historia.shtml

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Käsitin uutisesta että Paatero tarkoitti rikollisten välistä verkostoitumista. Laittomasti maassa olevilla pakolaisilla ei lähtökohtaisesti ole muuta tulonlähdettä kuin rikollisuus, jolloin verkostoituminen muiden rikollisten ja maahanmuuttajien kanssa ei ole kiva juttu. Siihen ei auta olkiukot Irkutskin suomalaisista pesiskerholaisista.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Niinhän hän tarkoitti. Mitään sellaista tietoa tällaisesta toiminnasta hänellä ei kuitenkaan ole, jota ei olisi viranomaisilla. Hän pelottelee ihmisiä myydäkseen kirjaansa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mitään sellaista tietoa tällaisesta toiminnasta hänellä ei kuitenkaan ole, jota ei olisi viranomaisilla."

Paatero on ikänsä ollut viranomainen ja vieläpä alalla josta varoitteli. Meillä on unelma-porukka on taas eksyksissä.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Paatero on ollut viranomainen, kuten sanoit. Nimenomaan on ollut. Ei ole enää. Ei ole ollut enää yli vuoteen. Miksi sinun luottamuksesi meidän nykyiseen poliisijohtoomme on niin kovin heikko, että täytyy pitää parempana jonkun entisen poliisin lausuntoja asiasta, josta nykyisellä poliisilla ja poliisijohdolla on tuoreemmat ja ajantasaisemmat tiedot?

Minä en rupea tähän turhaan kinaamiseen. Tuskinpa saan sinua muuttamaan käsitystäsi, ja sinä minun vielä vähemmän. Minä kun en vain pysty keksimään mitään relevanttia syytä, miksi osa suomalaisista haluaisi toisille suomalaisille niin paljon pahaa, että katsoisi läpi sormien mahdollista terrorismin uhkaa? Luuletko, että noita seikkoja ei huomioida, ja että viranomaiset eivät esimerkiksi selvitä kaiken aikaa turvapaikanhakijoiden taustoja? Luuletko, että joku kuvittelee turvapaikanhakijoiden olevan kauttaaltaan täydellisiä ihmisiä, jotka eivät ikinä tekisi pahaa kärpäsellekään?

Kyllä sinä taidat luulla. Siksi meidän keskustelustamme ei tule mitään. Me emme puhu samaa kieltä. Sinä puhut "unelma-porukasta", jolla tarkoittanet niitä sellaisia joidenkin mielikuvituksen tuottamia ihmisiä, jotka luulevat kaikkien muslimien olevan täydellisiä ja kykenemättömiä väkivaltaan, jopa järjestäytyneeseen väkivaltaan. Sellaisia ei ole. Sen kun opit, olet jo jotain oppinut.

Toimituksen poiminnat