MerjaNurmi

Kallis hinta

Paljon on tapahtunut muutamassa päivässä. Hirveällä hinnalla. Osanottoni Jimi Karttusen omaisille ja muille läheisille.

Tuomioistuin on antanut sakot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan aika tavanomaiselle Rajat kiinni kansanliike tai Suomi ensin -facebookryhmän tai muun rasismiin taipuvaisen foorumin kirjoittelijalle. Poliisi on katsonut valvontakameranauhat Elielinaukiolta ja todennut, että SVL:n tilaisuuteen osallistunut mies juoksi kohti Karttusta ja potkaisi tätä rintaan. Puolueiden edustajat ovat antaneet lausuntojaan. On herätty huomaamaan, että kyllä sitä rasismia taitaa sittenkin Suomessa olla ihan vaivaksi asti.

Yhä vielä Rajat kiinni -ryhmässä kirjoitellaan, kuinka Karttunen muka huumepäissään kaatui varmaan itse tai kuoli johonkin huumeista johtuvaan syyhyn. Sellaista vihaa tuntematonta ihmistä kohtaan on vaikea ymmärtää. En halua yrittääkään ymmärtää. Kenenkään vähänkään ihmisyytta omaavan ei pidä edes yrittää ymmärtää. Eikä siellä Rk-ryhmässä taideta ymmärtää, että myös vainajan kunniaa voi loukata niin, että se täyttää rikoksen tunnusmerkit.

Kun taannoin eräs suomalaistyttö sai linja-autossa paniikkikohtauksen kun joutui sivusta seuraamaan jonkinlaista riitaa bussiin pyrkineiden tummaihoisten poikien ja bussinkuljettajan välillä, hänen auttajansa bussissa olivat hyvin vähissä. Suuri osa bussin matkustajista käyttäytyi häpeällisesti nimitellen tyttöä suvakiksi ja pilkaten häntä hänen sairaskohtauksensa vuoksi. Yksi pariskunta ja linja-auton kuljettaja olivat osoittaneet myötätuntoa tyttöä kohtaan.

Loput olivat hiljaa. Olivat hiljaa, istuivat kusi sukassa, katselivat ikkunasta ulos tai näpyttelivät puhelimiaan toivoen, että heidän ei vain tarvitsisi puuttua mihinkään. Eihän se heille kuulunut. He olivat niitä "tolkun ihmisiä". Niitä raukkiksia. Niitä, joiden olisi jo korkea aika herätä ja lakata sallimasta sellaista käytöstä, jossa ihmisiä potkitaan rintaan tai paniikkikohtauksen saaneita lukiolaistyttöjä huoritellaan ja pilkataan. '

Älä ole niin kuin ne bussimatkustajat. Älä ole raukkis. Ei pitäisi olla liikaa pyydetty.

Edelleenkään en päästä läpi rasistisia enkä islamofobisia kommentteja. Senkään ymmärtämisen ei pitäisi olla liikaa pyydetty.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

" Sellaista vihaa tuntematonta ihmistä kohtaan on vaikea ymmärtää. En halua yrittääkään ymmärtää. Kenenkään vähänkään ihmisyytta omaavan ei pidä edes yrittää ymmärtää."
****************************************************************
Kunnioittavasti olen eri mieltä. Jotta voidaan ratkaista asioita auttaa usein hyvinkin paljon mikäli ymmärtää miksi joku tekee mitä tekeekin.... vaikka kuinka olisi omasta mielestään epäloogista. On omaan maailmankuvaani outoa ettei haluakaan yrittää ymmärtää jonkun toisen ihmisen maailmankuvaa (eihän sitä toisen ajatusmaailmaa tarvitse hyväksyä saati omaksua, vaikka ymmärtäisi osin miksi hän sen on valinnut). Ihmisiä me kaikki kuitenkin.

Mitä muita vaihtoehtoja olisi edes kuin muiden ymmärtäminen ja sitä kautta löytää toimintatapoja asioiden parantamiseen? Vankilaan kaikki tietyn ideologian edustajat vai minne?

PS. Tiedän nuo bussikokemukset lapsuudesta. Esim. koulukiusausta tapahtuu usein busseissa, joten ei mitään ihmeitä että paljon paljon muutakin.

Vaan " Älä ole raukkis" on aika paljon pyydetty riippuen tilanteesta. Jos on nuori mies ja vähän menetettävää, niin aika usein sinne väliin mennään etenkin jos on kavereita (yksi syy taas nuorten miesten suureen prosentuaaliseen kuolintilastoon). Mikäli on perheenisä ja lapsi tai useita, niin on paljon menetettävää (eikä pelkästään itsellä).. ja silloin sitä kokemuksella jo harkitsee paljonkin... onko "vastustajalla" (koska voi käydä väkivaltaiseksi mikäli puutut tilanteeseen) kuinka hyvät itsepuolustustaidot ja mahdollisesti veistä mukana tai vielä pahempaa.

En itse ihan raukoiksi lähde tuomitsemaan ihmisiä ellen ole tilannetta nähnyt. ..... Jos on nainen tai lapsi/nuori... ja lähdet väliin, niin saat olla mustanvyön osaaja mikäli tilanteet kärjistyvät väkivaltaisiksi ja vastassa vaikka vain 180 cm. kännissä tai ilman kännissä oleva mies ties millä asenteella ja aseistuksella. Omalla kokemuksellani esim. useimmilla naisilla ei ole juuri ilman aseistusta mahdollisuuksia tuollaisessa tilanteessa ellei mies ole todella huonossa kunnossa tai nainen todella hyvässä kunnossa ja takana koulutusta itsepuolustuksesta yms. ( johtuu biologiasta, en voi sille mitään ). Eli silloin JOKU MUU KONSTI. Etenkin mikäli häirikkö on aineissa (humalassa/huumeissa/whatever), niin voi olla keskusteluyhteyksien ulottumattomissa.

Joskus (monelle) on ihan ok vain pirauttaa 112 mikäli näkee ongelmia eikä lähteä leikkimään tv-sankaria. Koska voi joutua vain uhriksi. Mikäli olisi tv-ohjelma kyseessä, niin kuinka usea haluaa olla tv-uhri? Ei juuri kukaan. Monikin haluaa olla se tv/movie-sankari, mutta elämä ei ihan toimi niin.

Toimituksen poiminnat