MerjaNurmi

Terhi

Terhi hyvä,olet a​janut itsesi suonsilmään. Oma vallanhalusi on varmaan suurin syy. Sinun halusi olla jotain enemmän kuin paikallinen pikkupoliitikko teetti sinulla tämän.

Teit mitä teit, ehkä todella oman muslimikammosi vallassa, ehkä lietsoen toisiin, helposti peloteltaviin ihmisiin tuota järjetöntä kauhua vastoin parempaa tietoasi, mistä minä tiedän. Sen tiedät vain sinä yksin, eikä maksa vaivaa sinulta kysyäkään: kukapa sinun puheitasi enää uskoo?

Minä en ole koskaan kuulunut faneihisi, mutta nyt minun alkaa käymään sinua lähes sääliksi. Siksi annan sinulle muutaman neuvon, naiselta naiselle.

Mene kotiin. Sulje netti. Älä vastaa kuin omien läheistesi soittoihin. Istu lempinojatuoliisi, oikaise jalkasi. Juo lasi viiniä. Lue hyvä kirja, jotain sellaista kevyttä, vanhanaikaista, ei yhteiskunnallista eikä liian jännittävää. Joku Christien Poirot-dekkareista voisi sopia.

Olet aiheuttanut romahduksesi aivan itse. Sen tosiseikan pitäisi kertoa sinulle, että olet yrittänyt tavoitella liian suuria. Myönnä itsellesi, että olet pienten, kotoisten asioiden nainen. Se on hyvä osa. Sellainen minäkin olen.

Silitä kissaa. Tee kukka-asetelma. Käy kävelyllä. Keitä hyvät kahvit ja kutsu naapuri hörppäämään kanssasi kupillinen.

Sinulla ei ole rahkeita suureksi poliitikoksi. Ei kaikilla ole, vaikka miten paljon mieli tekisi.

Hävetä sinun kyllä toki sietää, mutta sitten kun olet ymmärtänyt kaikki toilailusi ja sen, mitä harmia olet yhteiskunnalle aiheuttanut vaikkapa työllistämällä jo muutenkin ylityöllistettyä oikeuslaitosta oikuillasi, nosta katseesi niin näet, että paistaahan se aurinko vielä Terhillekin, kunhan Terhi vain muistaa pysyä tavallisen naapurintädin osassaan, ja lakkaa kuvittelemasta isompia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat