MerjaNurmi

Ei sanaakaan enää

M​inä en halua kuulla yhtään selitystä Rautatietorin eilisten tapahtumien tai niihin osallistuneiden ihmisten puolustelemiseksi. Ihminen yritti hirttää itsensä, toiset ihmiset hurrasivat ja kannustivat, osa paikan päällä, osa netissä. Nettihurraajiin liittyi muun muassa se rasisti, joka teki minusta rikosilmoituksen, koska sanoin häntä rasistiksi. (Poliisi totesi tuosta minun "rikoksestani", että sellaista palautetta voi odottaa, kun osallistuu aktiivisesti netin maahanmuuttokriittisten (suomeksi rasististen) palstojen keskusteluun, ja jätti asian sikseen.)

​En halua kuulla sanaakaan välinpitämättömienkään puolesta. On niin helppoa vaikka peukuttaa keskusteluissa rasismia, fasismia ja natsien ajatuksia vastustavia kommentteja. Sen voi tehdä ihan anonyymisti.

​Minä näin sen videon. SE porukan käytökselle ei ole mitään puolustusta. Ei ole mitään puokustusta niilläkään, jotka puolustelevat tuota käytöstä.

​Ne, jotka minut tuntevat, tietävät, että kaikki olen nähnyt. Mutta kylmä tuli, kun näin ihan tavallisten perheenäitien ja -isien näköisten ihmisten kannustavan toista ihmistä tappamaan itsensä, ja luin netistä siihen liittyvää muka hauskaa vitsailua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän amgs kuva

Ja miksi tiedotusvälineet vaikenevat inhimillisyyden alennustilasta? Itsemurhasta ei pidä uutisoida, mutta siitä, miten jotkut iloitsivat ja kannustivat pitää kertoa. Itsemurha on vakava asia. Toivon viranomaisilta nyt tekoja. Miksi nettipoliisi ei sulje noita kommenttiketjuja, joissa sellaista ihmisvihaa esiintyy? Miksi johtavat politiikot eivät tuomitse sellaista itsemurhaan kannustamista ja kuoleman toivomista? :(

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Median tehtävä olisi tuoda esille juuri tuo epäinhimillinen käytös. Se on paljon tärkeämpi aihe kuin joku Katri-Helenan liikennerikkomus, tai se, kuinka suuren painon seinään kiinnitetty wc-allas kestää. Osa mediakentästä sentään reagoi.

Simo Saario

On ne varmaan tärkeempiä uutisia, kuin jonkun matun säälipisteidenhakuinen puuhun kiipeäminen. Näkihän tosta touhusta, ettei tosissaan koita itteensä hirttää. Mikä sinänsä on suuri harmi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eipä tuosta ole paljon uutisoitu. En tiennyt koko episodista mitään ja blogisi jälkeen löysin vain lähinnä MV-lehden lähteeksi netissä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

MTV julkaisi vasta äskettäin:

Mies yritti hirttäytyä Helsingin Rautatientorilla – poliisi vahvistaa poliisitehtävän

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/mies-...

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Sellaista palautetta voi odottaa" ei ole kovin hyvä perustelu.

Jos menisi provosoimaan jotain, ja saisi vaikka turpaansa, niin sanoisiko poliisi, että sellaista palautetta voi odottaa jos menee provosoimaan jotain?

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Nuo asiat eivät ole vertailukelpoisia. Jos ihminen käyttäytyy kuin rasisti, hän on rasisti, ja häntä voi silloin rasistiksi sanoa. Vähän niin kuin jos joku on kommunisti tai konservatiivi tai luonnonsuojelija. Ei siinä ole mitään loukkaavaa. Tai jos joku sen loukkaavaksi kokee, kannattaa miettiä, onko tullut vaikka ihan vähän kannustettua ihmisiä hurraamaan, kun väärän uskonnon edustaja yrittää itsemurhaa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Rasistiksi nimittely voi hyvinkin olla loukkaavaa tai jopa kunnianloukkaus: http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/oikeus-r...

Eri asia, jos on tunnustautunut rasistiksi.

Voihan kommunistiksikin nimittelykin olla loukkaavaa jos joku ei ole oikeasti kommunisti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #6

"Voihan kommunistiksikin nimittelykin olla loukkaavaa jos joku ei ole oikeasti kommunisti."

Jos esittää lommunistisia mielipiteitä ja muutenkin käyttäytyy kuin kommunisti, voi kyllä hyvällä syyllä odottaa että häntä pidetään kommunistina.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #9

Mitä hyötyä on lähteä nimittelemään ketään miksikään?

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi Vastaus kommenttiin #10

Ei, ei varmaan ole muuta hyötyä kuin se, että kun kutsutaan jotain toimintaa sen oikealla nimellä, sen laatu ja luonne tulee paremmin näkyväksi ja se on helpompi asettaa oikeaan kontekstiin.

Nimittely ei ole se, mistä nyt oli tarkoitus puhua. Onko sinulla mielipidettä siitä, minkälaista käytöstä on suositella vahvempaa köyttä ihmiselle, joka yrittää hirttäytyä?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #11

Jos sinusta kaikki maahanmuuttopolitiikan kiristäminen on rasismia, niin vaikea on kyllä lähteä keskustelemaan enää sen jälkeen mistään.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi Vastaus kommenttiin #14

Ja mistähän sinäkin päättelet, että minun mielestäni kaikki maahanmuuttopolitiikan kiristäminen olisi rasismia? En ole kirjoittanut tässä sanaakaan maahanmuuttopolitiikasta. Mitä mieltä sinä olet ihmisestä, joka neuvoo itsemurhaa yrittävää ihmistä hankkimaan vahvempaa köyttä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #17

Huotari tarjosi klassisen olkiukon. Todistetusti Huotari on siis propagandisti jolle ei keskustelulla ole arvoa. Hän on sodassa keskustelua vastaan. Eli sodassa demokratiaa vastaan.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #17

En tiedä niistä "hurraajista", mutta tapaushan on traaginen jos se tp-hakija (?) yritti oikeasti oikeasti itsemurhaa.

Pitäisikö asiaa ajatella siltä tekijän kannalta, vai niiden "hurraajien"? Eihän hurraajat ole tässä varsinaisesti pääosassa.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi Vastaus kommenttiin #20

Kirjoitin niistä ihmisistä, jotka hurraavat jonkun yrittäessä itsemurhaa. Tee oma kirjoitus muista haluamistasi aiheista.

Voisit kyllä googlata ja etsiä sen videon. Siinä Suomi ensin -väki miettii ensin sinun tavallasi, että mahtoiko yritys olla pelkää esitystä, joku kertoo, että kyllä uhri on ihan todella tajuton, sitten lähdetään nälvimään ja pilkkaamaan.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #24

No hurraus on aika kylmää touhua. Mitä tuohon nyt muutakaan voi sanoa?

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #17

#17 - Olet kristallinkirkkaasti kirjoittanut maahanmuuttokritiikistä. Olet yksiselitteisen selkeästi kuvannut maahanmuuttokritiikin olevan rasismia.

"netin maahanmuuttokriittisten (suomeksi rasististen) palstojen keskusteluun,"

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi Vastaus kommenttiin #38

Etkö ymmärrä mitä eroa on maahanmuuttopolitiikalla ja "maahanmuuttokriittisillä" keskustelupalstoilla? No, sillehän minä en voi mitään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #10

"Mitä hyötyä on lähteä nimittelemään ketään miksikään?"

Turvapaikanhakijat ainakin on saatu syyllistettyä juuri nimittelemällä heitä kaikenlaisilla pilkkanimillä, on käytetty jopa niitä kaikkein härskimpiä alapään nimittelyitä.

Siitä nimittelystä on ollut hyötyä ainakin nuiville politikoille, joita nyt on eduskunnassa iso klikkki, eduskunnan puhemies mukaanluettuna, samoin Brysselissä on yksi meppi joka on saanut asemansa nimittelemällä turvapaikanhakijoita ja muitakin maahanmuuttajia.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #6

On jokaisen oma asia onko rasisti vai ei. Hemmetin surullista, että joku päättää olla rasisti ja uhriutuu sitten kun joku sanoo häntä rasistiksi. Mutta sellaisiahan ne rasistit on: selkärangattomia vasttutapakenevia lapasia.

Miksei tuomiota lätkitä sitten siitä, kun suvakkeja haukutaan syvakkihuoriksi, femakoiksi, uhataan tappaa, raiskata tai viedä saunan taa? Ainiin, kun isolla osalla suvakeista on selkärankaa ja kun he lähtevät tuohon keskusteluun, niin he tietävät, että rumaa teksitä tulee vastauksena.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #6

Ilkka, minua on nimitetty punavihreäksi. En ole vasemmistolainen enkä vihreäkään.

En silti pahastu, koska kyseessä on jakolinja.

Jos esiintyisin maahanmuuttovastaisella sivustolla maahanmuuttoa vastustavana tai Suomi ensin -puheineni, minua voitaisiin nimittää rasistiksi.

Itse pidän itseäni humaanina ihmisarvoa kunnioittavana ja suvaitsevaisena maahanmuuttokriitikkona. Sellaiselle ei taida olla oikeaa nimitystä.

Eihän nimityksellä ole kovin suurta väliä, jollei se ole osuva. Joku lienee joskus lausahtanut: Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005119948.html

"VIHASIVUSTO julkaisi tapahtumasta videon tuoreeltaan internetissä keskiviikkona.

Videon alla olevassa kommenttiketjussa useat kirjoittajat irvailevat itsemurhayrityksen epäonnistumisella."

Sairasta porukkaa kerrassaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Suomi Ensin liike antaa kasvot maahanmuuttokriittisillie.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Varsin rumat kasvot tuon tapauksen perusteella.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En lainkaan hämmästyisi, jos jatkossa rasistit loukkaantuvat, mikäli heitä nimitellään maahanmuuttokriittisiksi.

Jaakko Häkkinen

Manu hyvä, vain siinä määrin kun turkistarhaterroristit antavat kasvot vihreille. Ei pidä yleistää tiettyä suurta ryhmää ääripään perusteella. Ei kukaan tolkun maahanmuuttokriitikko enää tämän jälkeen halua olla tekemisissä Suomi Ensin -ryhmän kanssa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomeen on syntynyt uusi yhteiskuntaluokka "kusipäisten ihmisten" luokka. Tämä ilmiö syntyi persujen nuiva-siiven myötä ja historia tulee siitä Soinin, joka tuon salli, aikanaan tuomitsemaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kusipäitä on aina ollut ja ikävä kyllä taitaa aina tulla olemaankin. Some on vain tuonut heidät esiin koloistaan ja essonbaareistaan.

Optimisti voisi sanoa, että nyt kusipäiden olemassaolo edes tiedetään eikä siltä voi enää sulkea silmiään. Mikä voi johtaa – niin, mihin?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Olen samaa mieltä, että on tuo kusipäiden luokka olemassa, mutta se, että Soini jotenkin olisi siitä vastuussa on taas höpölörinäjuttua.

Vihaiset ihmiset hakevat väulänsä Soinista riippumatta, on vastarintaliikettä, odinin sotureita ym. ym.

Tuskinpa Soini sentään on vastuussa Suomen kusipäiden kusipäisyydestä, vähän sama kuin sanoisi kaikkien demareiden olevan Lipposen linjalla :)

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Soini on vastuussa siitä, että päästi tällaiset ihmiset politiikkaan ja houkutteli PS:n kannattajiksi. Näin hän itse pääsi tavoittelemaansa valtaan. Kaikki törkypadot aukenivat somessa ja kaduilla Jytky 2011:n jälkeen.

Soini on suurin yksittäinen syyllinen!

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#16

> Suomeen on syntynyt uusi yhteiskuntaluokka "kusipäisten ihmisten"

ooo

Jossakin käytettiin lempeämpää sanaa "tärähtäneistö"......

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Joo, ei noita kyllä tarvitse puolustaa.. Aivan käsittämätäntö.

Mutta aina voi syyttää valtiota/Virkavaltaa tästä tulevasta puhdistuksesta..

Kun virkavalta ei hoida hommaa, ja hävitä itse tätä LAITONTA pakolaisleiriä, niin kyllä tämä toinen ääripää sen hoitaa, ja samalla nostaa kannatustaan.. Vaikka ovatkin muuten idiootteja.

Mitä tuleekin tapahtumaan tässä puhdistuksessa, josta on aika kovat puheet ollut vähän jokapaikassa, niin syytän siitä virkavaltaa ja poliisia, en näitä ääripään ihmisiä!

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Mistä päättelet, että mielenosoitus olisi laiton?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Näin erään kaverini tykkäävän siitä Panu Huuhtasen videosta, jossa itsemurhan yritys näytettiin. Tiesin hänen käyneen aiemmin tuon sakin mielenosoituksissakin, mutta silti olen pettynyt häneen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mitä tehdään, kun näet ihmisen pulassa, saavan sairaskohtauksen tai joutuvan onnettomuuteen? Soitetaan ambulanssi, poliisi...

Olen saanut sellaisen kuvan, että tuolla telttaleireissä on kymmeniä ihmisiä, ja paikan päällä seuraamassa enemmänkin. Ja paikka on keskellä vilkkainta Helsinkiä. Ketään ei kiinnosta, että kaveri kävelee köyden kanssa puuhun ja yrittää tappaa itsensä. Kukaan ei näe, ennen kuin tapahtuu. Paikalla vain rasisteja. Kukaan muu kuin rasistileiri ei näe tätä?

Molemmat, kyllä molemmat, leirit tulisi raivata pois tuolta ja heti. Tämä on farssi, jota ei pidä jatkaa enää päivääkään.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Olet sitten Outi saanut väärän kuvan.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Etsipä tuo video käsiisi. Suomi ensin teltalla pohdittiin ensin, että mahtoiko kysymyksessä olla aito yritys vai teatteri. Tultiin siihen tulokseen, että aito oli, uhri oli tajuton. Lähdettiin hurraamaan ja ilkkumaan. Oikeus elää -mielenosoitukseen osallistuvat toimivat, auttoivat ihmisen alas ja järjestivät hänet sairaalahoitoon.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Itse en herkuttele tappo tai itsemurhavideoilla. Tulee mieleen 7 päivää tai muu sairaalloinen kiinnostus tirkistelyyn.

Jos leirien muodostuminen olisi estetty alunalkaen, ei tällaista tapahtuisi. Kyse on leiriytymisestä. Koko ajan tällä on haettu huomiota. Huomiota, jolla kuvitellaan olevan vaikutusta migrin ja hallituksen toimintaan. Tämän perusteella kaikki saavat jäädä? Se lienee tarkoitus ja tekee tästä hälystä häijyä.

Tultiin siihen tulokseen...kuka tuli siihen tulokseen?

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi Vastaus kommenttiin #37

Suomessa on oikeus osoittaa mieltä. Vastamielenosoittajat itse kuvaamallaan videolla tulivat siihen tulokseen, että yritys oli aito. Minun mielestäni ei ole oikein syyttää toisten huonosta käytöksestä sen huonon käytöksen uhria/uhreja.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Ei tuossa Suomi Ensin -porukoiden reaktiossa mitään uutta ole. Meidän maahanmuuttajien kuolemaa toivotaan jatkuvasti eri mielipidepalstoilla ja toivotaan että kuolisimme mahdollisimman tuskaisella tavalla. Oma perheenikin sai osansa tästä vihasta aikoinaan.

Täällä USA:ssa en ole havainnut vastaavaa, vaikka samaan suuntaan näyttää olevan kehityskulku täälläkin. Ainakaan toistaiseksi ei perheellemme ole tullut tappouhkauksia Atlantin tällä puolen.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

H:gin kaupunginjohtaja Pekka Sauri? Sisäministeriö?
Turvajärjestelyt pettivät pahoin (mikäli kyseessä ei siis ollut teeskennelty esitys), mikä aiheutti yleisen järjestyksen ja turvallisuuden näkökulmasta kohtuutonta haittaa H:gin vilkkaassa ydinkeskustassa, ja aivan kaikenikäisten ihmisten silmien alla (vieressä on mm. luistelurata). Naivi ja vastuuton suhtautuminen yleiseen turvallisuuteen saa nyt riittää!! Mielenosoitus (molemmat) on viimein lopetettava ja kadut puhdistettava kokonaan kaikesta tapahtumiin liittyvästä rekvisiitasta, eikä odotella tumput suorina lisää uutta ja arvaamatonta tapahtuvan.

Juuso Hämäläinen

Vastustan ehdottomasti vain yhtä asiaa. Se on sensuuri.

On lopulta kaikkien etu, että mitään näkemyksiä ei piiloteta. Ne ovat olemassa joka tapauksessa. Jos jotkut meistä yllyttävät toista itsemurhaan niin haluan, että tämä tulee julki. Sitä ei peitellä.

On tärkeää tietää missä ihmisten mielet liikkuvat. Hyvässä ja pahassa.

Jorma Kinnunen

Sanottakoon alkuun, että itsemurhaan yllyttäminen on typerää.

Itselleni tuli tuosta videosta vaikutelma, ettei henkilö kuitenkaan yrittänyt tosissaan itsemurhaa, vaan kyseessä oli mielenilmaus ja tavoitteena kielteisen turvapaikka päätöksen muuttaminen. Hän näyttäisi tuossa pitävän käsillään oksasta kiinni ja paikan valinta viittaa muutenkin siihen, että tarkoitus ei ole päästä hengestään, vaan mielenilmaisu ja turvapaikkapäätöksen vaikuttaminen ja oletus että joku hakee puusta alas, ennen kuin henki lähtee. Jollain oli kätevästi puukkokin taskussa, että saatiin naru poikki.

Viranomaiset ovat päätöksensä tehneet ja monet päätökset on kaikissa valitusportaissakin todettu asianmukaisiksi, joten viranomaisten ja päättäjien ei pidä suostua painostukseen, että annetaankin oleskelulupa kun osoittavat mieltä ja uhkaavat tappaa itsensä. Sekä turvapaikanhakijoiden että SE-porukan leirit pitäisi purkaa. Jos tuota mielenosoitusta/leiriä ei olisi tuolla ollut niin ehkäpä tämäkin episodi olisi jäänyt tapahtumatta.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Ja niille, jotka ihmettelevät, miksi en päästä kaikkia kommentteja läpi, kerron, että en todellakaan halua kuulla mitään puolusteluja, syyn vierittelyä turvapaikanhakijaleiriin noiden aikuisten, suomalaisten ihmisten reaktiosta. Suomi maidan -porukan itse kuvaamalla videolla pohditaan, oliko itsemurhayritys aito vai ei, ja kun tullaan siihen tulokseen, että aito oli, uhri on tajuton, lähdetään ilkkumaan ja nauramaan. Sellaiselle käytökselle ei kukaan normaali ihminen varmasti osaa keksiä mitään hyväksyttävää puolustelua.

Käyttäjän MarkoMustonen kuva
Marko Mustonen

Oma käsitykseni on, että itsemurhayritys oli todennäköisimmin lavastettu tapaus. Ei kukaan onnistunutta hirttäytymistä yrittävä tee noin näkyvää ja hitaasti toteutettavaa itsemurhaa väkijoukon keskella Rautatientorilla; joku varmasti tulee puuttumaan ajoissa. Jos tämä onneton meni tajuttomaksi niin sen on täytynyt johtua jostakin muusta, koska missään vaiheessa hän ei näytä videoklipiltä näkemäni perusteella olevan köyden varassa vaan ensin istuu oksalla ja seuraavaksi hänen painoaan kannattelevat auttamaan tulleet. Hesarissa asia ilmaistaan: "Mies kiipesi puuhun ja oli aikeissa hypätä köysi kaulassaan alas ja hirttäytyä. Ilmeisesti muille yllätyksenä mies oli jo ehtinyt kiivetä ylös ja kiinnittää köyden kaulaansa ennen kuin paikalla olleet saivat hänet haettua alas." http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005119948.html

Asialla ilkkumista tai itsemurhaan kehottamista en tietenkään hyväksy ja pidän sitä erittäin rumana käytöksenä. Senpä takia en lueskelekaan kyseisiä palstoja, kun tällaisia asiallisenakin pysyviä on olemassa; pahan mielen siitä vain saa.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Olen sen verran nähnyt maailmaa, ettei ihmisten kylmyys, pahuus ja tunnottomuus minua yllätä. Täytyy silti tunnustaa, että eilen näkemäni SE-ryhmän videopätkä ja varsinkin siihen liittyvät kommentit, joita sosiaalinen media auliisti jakeli, saivat minut synkkien aatosten valtaan. Mietin, mitä noille ihmisenkuvatuksille, jotka ovat edustavinaan suomalaisia, pitäisi oikein tehdä. Illan tunteina keksinkin ratkaisun. Suomalaiset ovat luonteeltaan pääosin avuliaita ja toisista huolehtivia. Me puolustamme hyvinvointivaltiota ja osallistumme aktiivisesti erilaiseen avustustoimintaan. Rasistiset viharyhmät, jotka ovat hylänneet nämä suomalaiset perusarvot ja normit ja jotka suoranaisesti toimivat niitä vastaan, pitää uudelleenkotouttaa suomalaisuuteen. Iskulauseeksi toiminnalle voi ottaa heidän itsensä kailottama " maassa maan tavalla". Näin toimien heistä voi vielä yrittää koulia kansalaisia kansalaisten joukkoon.

Jimmy Forss

Luetko oikein huolella tuon oman kommenttisi. Neuvostoliitto lähetti paljon toisinajattelijoita leireille uudelleen koulutettavaksi .Tässä näkyy sama ajatusmalli,eli suvaitsevaisuudessasi olet valmis kouluttamaan uudelleen eri tavalla ajattelevat. Samoin natsi Saksa teki tätä eli toisin ajattelijat jotka sanoivat ajatuksensa ääneen katosivat tai laitettiin vankilaan. Tämäkö oli ajatuksesi uudelleen kouluttamisessa.

Jaakko Häkkinen

Ei Suomi Ensin -porukan käytöstä voi mitenkään puolustella. Kukaan tolkun maahanmuuttokriittinen ei halua enää leimautua siihen porukkaan.

Se on sitten toinen juttu, miksi menet nimittelemään rasistiksi ihmistä, joka on ilkeä ja epäinhimillinen. Ethän sinä tiedä, johtuuko hänen asenteensa rasismista vai jostain muusta syystä. Ei kaikki pahansuopuus liity rasismiin - ei edes silloin, kun se liittyy maahanmuuttajiin.

Rasistiksi saa sanoa sitten kun henkilön mielipiteistä löytyy pitävä todistus hänen ajatuksilleen rotujen eriarvoisuudesta.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Rasismin määritelmiä on useita, mutta rasismi sisältää myös eriarvoistamisen uskonnon tai etnisen alkuperän perusteella. Rotujahan ei ihmisillä katsota tieteen mukaan olevan olemassa.

Katja Paasonen

Tiedätkö miten yleisesti ottaen määritellään "itsemurhan" tekijä, joka yrittää sitä muiden ihmisten läsnäollessa ja varmistuen siitä, että saa avun tarvittaessa pian paikalle? Ihmettelen edelleen tuota leimaasi rasistiksi, jonka jaat kaikille paikalla sekä netissä olijoille? Voisin kuvitella, että suurin huomio koko episodille tuli aiheellisesti tuosta järjestämästä kanaemo-sähläämisestä sen jälkeen, kun joku keksi, että yksi täällä tappaa itseään! Olen työskennellyt sellaisissa paikoissa, joissa harvasa päivä joku "tappoi" itseään, jopa joltain piilossa. Tulivat sitten ilmoittautumaan, kun kukaan ei huomannut. Koska olennaistahan näissä on huomionhakuisuus ja se, että joku juttelee. Huomaa, tällä ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa. Sinullekin voisi olla hyvä lukea itsemurhista tieteellisestä kirjallisuudesta tai kysyä alan asiantuntijoilta, oikeuspsykiatreilta, kuinka vakavasta tapauksesta oli kyse. Itse en paikan päällä ollut, mutta melkein kokemuksen perusteella voisin sanoa, että olisikohan feikannut tajuttomuutta yleisön edessä? Mutta sankarina oleminen tekee ihmiselle ihmeitä, johtui se mistä hyvänsä.

Toimituksen poiminnat