MerjaNurmi

Poliisi ajaa sinisellä autolla

Poliisien salainen fb-ryhmä paljastui eilen. Siihen kuului 2800 Suomen 7000 poliisista. Imperfekti siksi, että poliisit nyt varmasti kilpaa eroavat ryhmästä ja poistavat kirjoituksiaan.

Määrä on niin valtava, että se voi halvaannuttaa koko poliisin toiminnan. Toivottavasti suurin osa jäsenistä on liittynyt kuultuaan poliisien keskusteluryhmästä, eikä ole vain tullut eronneeksi huomattuaan ryhmän laadun.

Minulle on turha tulla selittämään, että poliisi on nähnyt jonkun kulttuurin varjopuolia. Tietysti poliisi on nähnyt, ja poliisi on nähnyt myös suomalaisen kulttuurin varjopuolia. Poliisin ammatti kun on lähtökohtaisesti sellainen, että siinä tullaan tekemisiin juuri niiden varjopuolien kanssa. Ei se oikeuta niputtamaan kaikkia saman näköisiä ihmisiä rikollisiksi.

Poliiseista 40% kuuluu tuohon ryhmään. Se on hirveä osuus. Mutta 60% ei kuulu. Ja joku niistä, joka kuuluu, otti kuvakaappaukset ja käräytti koko ryhmän. Kiitos hänelle.

Osanottoni Lontoon terrori-iskun uhreille ja uhrien omaisille. Osanottoni myös niille miljoonille muslimeille ja tummaihoisille ihmisille, jotka tulevat kokemaan vainoa ja syrjintää tämänkin iskun jälkeen, vaikka heillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Jari Rinne

Ei siinä Merja mitään, otetaan kaikki syrjityt ja vainotut tänne. Sitten odotellaan peukalo perseessä milloin kajahtaa ensimmäisen kerran, niin kuin Lontoossa viime yönä. Itse ainakin luotan suomalaiseen poliisiin. Merkillistä kun lukee näitä rasmus, RHC klubien postauksia, suurin osa inhoaa poliisia, en sitten tiedä ovatko elämässään joutuneet poliisin kanssa kahnauksiin? Osa varmaankin on?

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Miksi meidän pitäisi ottaa kaikki syrjityt ja vainotut tänne? Missä minä olen niin sanonut? Suomihan ottaa äärettömän pienen osan turvapaikanhakijoista, ja erittäin hallitusti ja valikoiden. Kansainvälinen yhteistyö toimii tässä hyvin. Oletko muuten tullut ajatelleeksi, että jos se kuuluisa Ahmed on tehnyt Lontoossa rikoksen, hänet saa helpommin kiinni, kun tekee yhteistyötä sen Mehmetin kanssa, joka ei ole osallistunut mihinkään rikolliseen, sen sijaan, että päättää tuosta noin vain, että syyllisiksi epäiltyjä on sitten 1,5 miljardia. Aikamoinen heinäsuova etsiä neulaa.

Käyttäjän TimoOrava kuva
Timo Orava

Miten voit väittää, että erittäin vähän ja hallitusti? 32000 tulijaa vuonna 2015* joista kuinka monella oli edes paperit? Joista X tuhatta on painunut maan alle kielteisen saatuaan.

*TPH-hakijamäärä 23-kertaistui vuodessa, onneksi se laski vuonna 2016.

Syyllisiksi epäiltyjä ei ole 1,5 miljardia, vaan lähteestä riippuen 100-200 miljoonaa. Huolestuttavaa on lisäksi se, kuinka suuri osa esimerkiksi Ranskan nuorista muslimeista hyväksyy iskut joissain tapauksissa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_attitudes_tow...
http://www.politico.eu/article/quarter-of-french-m...

Lontoon pormestarin Sadiq Khanin mielestä terrorismi ja terrori-iskut kuuluvat suurkaupungin elämään. Arvaatko Khanin taustan?

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3801018/Te...

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi Vastaus kommenttiin #12

Katsopa niitä määriä, mitä muut maat ovat ottaneet, niin saat vastauksen. Minusta terrorismi ja terrori-iskut eivät kuulu minkään kaupungin elämään. En kuitenkaan syytä syyttömiä terrori-iskuista. Mitähän tekemistä tällä on poliisien keskusteluryhmän kanssa?

Jari Rinne

Mutta jos ei olisi Ahmedia ja Mehmediä, ei tarvitsisi syyllistäkään etsiä?

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi Vastaus kommenttiin #17

Sinustako on siis oikein syyttää Mehmetiä Ahmedin rikoksesta? Sinusta taitaa sitten olla oikein myös syyttää kaikkia Suomen poliiseja joidenkin poliisien rikoksista? MInusta ei ole.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, koetko Lontoon poliisin surmaamat kolme jihadistia myös uhreiksi ?

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Mahdoitko edes lukea tekstiäni? En koe. Koen uhreiksi uhrit. En tekijöitä. Mistä yleensä sait tuollaista päähäsi?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen
Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi Vastaus kommenttiin #13

Kummallinen kommentti. En ymmärrä, mitä ajat takaa? Minusta tekijä ei ole uhri. Mitä epäselvää siinä on?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onpa erikoista, ettet koe jihadisteja oman uskontonsa uhreiksi.

P.S.On älyllisesti epärehellistä bannata vastaukseesi liittyvä jatkokysymys, kuten aikaisemmin jo kerran teit.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi Vastaus kommenttiin #16

Jätän julkaisematta pahimmat typeryydet. En päivystä tässä yötä päivää. Olen taas ihan kohta muualla, enkä ennätä katsomaan, mitä Pekka on mahtanut tällä kertaa kysyä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Sen mitä on lukenut poliisien facebook-ryhmästä, on minulle selventänyt sen, että poliiseissa on enemmän rasisteja kuin suomalaisissa keskinmäärin. Tämä on aika pelottava näkymä. Miten voidaan edes olettaa, että tällaiset poliisit tutkivat tai jättävät tutkimatta rikoksia puolueettomasti?

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Minä olen lukenut, että tuollainen ryhmä on, ja että siihen kuuluu 2800 jäsentä. Osa heistä on kirjoittanut rasistisia tekstejä ryhmään. En tiedä, kuinka suuri osuus. Odotetaan lisätietoa. Poliisissa pitää tietysti olla rasismin suhteen nollatoleranssi. Ainakin niin, että rasistiset ajatukset pitää itse kukin omana tietonaan. Se, että poliisit ovat kokeneet turvalliseksi kirjoittaa noita ajatuksiaan tuolla ryhmässä, kertoo toki sekin jotain. He eivät ole olettaneet kollegojen suhtautuvan negatiivisesti noihin ajatuksiin.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Oletko lukenut poliisien facebook-kirjoituksia vai kirjoituksia kirjoituksista. Ne ovat kaksi aivan eri asiaa ja täysin eri kontekstia.

Tiesitkö, että on rangaistavaa nimittää toista rasistiksi ilman varmuutta siitä, että toinen on rasisti.

Rikoslaissa tälläinen tunnetaan kunnianloukkauksena.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Olen nähnyt kuvakaappauksia, eivätkä ne mairittele kirjoittajia. Kuten kirjoitin, odotetaan lisätietoa. Tiedän, että ihmistä, joka ei ole rasisti, ei saa sanoa rasistiksi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tämä peilaa hyvin tutkimusten kanssa. Ne kertovat, että valtaosa suomalaisista on kriittinen maahanmuuton haittailmiöitä kohtaan. Koska ihminen on mikä on nyt sitten vaaditaan poliisiakin näyttelemään entistä paremmin, pääsykokeisiin tulisi sitten kai sisällyttää teatteritieteen opintoja, nollatoleransseilla sun muilla. Rangaistukset sun muut kun vain kärjistävät kantoja. On tämä hieno maa.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

En tunne ketään, joka ei olisi kriittinen maahanmuuton haittailmiöitä kohtaan. En ole koskaan edes kuullut kenestäkään, joka ei olisi kriittinen maahanmuuton haittailmiöitä kohtaan. Se on ihan eri asia kuin väittää, että tummaihoinen maahanmuuttaja on automaattisesti ja aina haittailmiö. Jokainen rikos on käsiteltävä yksi kerrallaan. Ja siitä, mitkä keinot ovat tehokkaita haittailmiöiden vähentämiseksi, on monta mielipidettä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Hyi kauheeta!! Kyllä minua nyt pelottaa Merja Nurmi Suomen poliisit.

Minä luotan maamme poliisiorganisaatioon täysin mainitsemastasi ryhmästä huolimatta. Jos sen(kin) kautta saadaan maahanmuuttoasiat paremmalle tolalle, niin hyvä on. Rasismista jankutus joka asiassa kyllästyttää!

Oletko seurannut televisiosta "Poliisit"-sarjaa Merja? Siinä paljastuu kuinka fiksuja ovat siinä esiintyvät poliisimiehet ja naiset. Hoitavat tehtävänsä todella hienosti.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Ai, sinua pelottaa? Minua ei. Suurin osa, ylivoimaisesti suurin osa, poliisista on ihan tavallisia ihmisiä.

Sen verran mediakriittinen olen, että ymmärrän poliisinkin pyrkivän esiintymään parhaassa valossa tv-sarjassa. Se on inhimillistä ja ymmärrettävää.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Vihapuhe, rasismi...
Noitahan on noita nykyajan lekoja.
Muutama vuosi sitten joku sanoi suun pieksämisestä, että se on äärimmäistä rasismia. Ruandan kansanmurhasta oli silloin jo mennyt siitäkin muutama vuosi.
Somaliassa ryhmä A tappoi ryhmään B kuuluvia, koska kuuluivat ryhmään B. Ryhmä B tappoi ryhmää C, koska...
Loppuu asteikko kesken, jos jo pelkkä suunsoitto on äärimmäistä rasismia.

Kotkassa pari vuotta sitten joku arvosteli tapausta, missä raiskauksen uhri kivitettiin. Tekijät pääsivät varmaan kuin koira veräjästä.
Tuosta kritiikistä Kotkan syyttäjä veti herneen nenäänsä ja haastoi kriitikon käräjille. Tuomari oli samaa mieltä. Niin hienoa ja vanhaa kulttuuria ei saa arvostella ja sakot tuli. Itse teossa syyttäjän tai tuomarin mielestä ei ilmeisesti ollut mitään moitittavaa.

Onkohan suhteellisuudentaju nykyään kielletty ?

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Kotkan tapausta en tunne. Sen ymmärrän, että joku vaikkapa Pietarsaaressa asuva ihonväriltään tai pukeutumistyyliltään Kotkan rikollisia muistuttava ihminen ei ole syyllistynyt Kotkassa tapahtuneeseen rikokseen.

Suunsoitto voi hyvinkin täyttää rasismin tuntomerkit. Rasismi sinänsä ei ole Suomessa rikos, mutta se voi olla rangaistuksen koventamisperuste. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan, syrjintä, kunnianloukkaus, ne ovat rikosnimikkeitä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Pistin tähän blogiin kommentin pari tuntia sitten. Ei näy.
Pettikö tekniikka vai mistä lienee kysymys...

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Varmaan kysymys on siitä, että en istu tässä koko ajan odottamassa, koska Pekka mahtaa jotain kommentoioda. Kysymys voi olla siitäkin, että Pekka on kommentoinut jotain niin ala-arvoista ja typerää, että en katso tarpeelliseksi julkaista sitä blogissani.

Käyttäjän KimmoMattiAaku kuva
Kimmo Matti

Nyt menee käsitteet rasismi ja realismi sekaisin.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Niinpä. Monella menee. Aika monet väittävät "realismiksi" sellaista, että pidetään toiseksi suurimman maailmanuskonnon tunnustajia automaattisesti rikollisina ja jotenkin kollektiivisesti syyllisinä toistensa rikoksiin. Sehän on tietysti rasismia, eikä mitään realismia.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Poliisi ei kerro useinkaan esim. raiskaustapauksissa ja muissa vakavissa rikoksissa tekijän etnistä taustaa. Tuostakin tuo suljetussa ryhmässä kirjoittelu luultavasti johtuu.

Olisiko viisainta siirtyä avoimempaan tiedotukseen.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Mitä sinä teet tiedolla jonkun määrätyn rikoksen tekijän etnisestä taustasta? Anteeksi, kysymys oli typerä. Tietenkin sinä käytät sitä leimataksesi Mehmetin, jolla ei ole mitään tekemistä rikoksen kanssa...

Samalla tavalla jotkut leimaavat kaikki poliisit nyt vihapuhujiksi. Yhtä väärin.

Toimituksen poiminnat